parallax background

Galleria Patina on valoisa, avara yli 40-neliöinen näyttelytila Kehystämö Galleria Patinan yhteydessä. Patina on persoonallinen, boheemi ja tunnelmallinen taiteen paikka.


Vaihtuvat näyttelymme ovat myyntinäyttelyitä. Välitämme näyttelyissä olevia töitä näyttelyn ajan sekä sopimuksen mukaan näyttelyn jälkeen. Näyttelyt ovat avoinna Kehystämö Galleria Patinan aukioloaikojen mukaisesti (ma - pe 10-17, la 10-14). Näyttelyihin on aina vapaa pääsy.

Perinteisiksi on muodostunut JOULUSALONKI ja kesällä ATELJEEN AARTEET ja NAIVISTITAITEEN myyntinäyttely.

Joulusalonki
Joulusalonki esittelee taiteen lisäksi suomalaista ja afrikkalaista taidekäsityötä sekä värikkäitä sisustustuotteita.
Ateljeen aarteet
Iso joukko suomalaisia taiteilijoita esittelee töitään monen vuoden ajalta ja sieltä voi löytää todellisia taideaarteita joka makuun.
Naivistitaide
Kesänäyttely esittelee eturivin taiteilijoita eripuolilta Suomea.

4.6.–30.6.2021 Susanna Kääntä, TASAPAINO

Galleria Patinan kesäkuun näyttelyssä nähdään valokuvaaja Susanna Käännän neulanreikäkuvia. Kääntä on ottanut muotokuvia 40 minuutin valotusajalla, jolloin kuvien yksityiskohdat sumentuvat ja hahmot alkavat muistuttaa toisiaan. Kuvat on otettu digitaalisella neulanreikäkameralla, jossa optiikan tilalla on rei'itetty alumiinilevy.

"Projektini alkoi vastalauseena koko ajan kiihtyvälle vauhdille, tehokkuudelle ja loputtomalle kuvavirralle kertakäyttöisine someselfieineen. Se on myös tutkielma ihmiskehon vakaudesta, johdonmukaisuudesta ja ajasta."

Keskisuomalaistunut valokuvaaja Susanna Kääntä on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Hän aloitti kuvaamisen 2000-luvun alussa ja valokuvausopintojen jälkeen hänestä tuli yrittäjä noin 12 vuotta sitten. Uransa ajan hän on kuvannut pääosin muotokuvia, ja asiakastyön ohessa hänen taiteellisissakin projekteissaan tarkastelun kohteena on useimmiten ihminen.

Näyttely avautuu perjantaina 4.6. ja Patinan näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!

Galleria Patinassa on isot ikkunat kadulle, joista voi varmistaa sisällä olijoiden määrän. Saatavilla on käsidesiä ja tarvittaessa myös maskeja. Näyttelyyn voi tutustua sopimuksen mukaan myös aukioloaikojen ulkopuolelta.

7.5.-2.6.2021 Uudet kuviot – kollaasimaalauksia

Tuula Vuolio-Vallenius maalaa ja tekee Gelli plate -painantaa lehtien sivuille ja vanhojen muistiinpanojen tai lähdeluetteloiden päälle. Vanhojen kuvioiden ja värien päälle muodostuu uusia kuvioita, viivoja ja värejä. Hän repii maalatut sivut ja sommittelee palaset uudestaan. Revittyjen ja peittyneiden tarinoiden ja kuvien tilalle syntyy uusia. Pientä pilkistystä vanhasta voi kuitenkin uusien kuvioiden takaa näkyä. "Minulle merkityksellistä on myös itse tekemisen prosessi: lehtien ym. sivujen valikoiminen, niiden maalaaminen ja repiminen sekä uudelleen sommittelu. Inspiroidun kaupungista ja siihen kietoutuvasta luonnosta", hän kertoo.

Tuula Vuolio-Valleniukselle maalaaminen on rakas harrastus, mutta taide ja taiteen tutkimus on ollut tärkeä ja iso osa hänen opiskelujaan, työtään ja elämää. "Kaupunki, kaupunkisuunnittelu, kaupungin dynamiikka sekä kaupungin ja luonnon suhde ovat inspiraationa maalausteni taustalla. Myös Uudet kuviot -näyttelyn teoksia tehdessäni ajatukseni kulkivat kaupunkien kaduilla”, hän kertoo. Vuolio-Vallenius on neljännen polven kaupunkilainen ja jyväskyläläinen, mutta Muuratsalossa asuvana hän kokee, että luonto on kietoutunut tiiviiksi osaksi hänen tärkeäksi kokemaansa kaupunkilaisuutta ja kaupungin kulttuuriympäristöä.

Näyttely avautuu perjantaina 7.5. ja näyttelyyn on vapaa pääsy. Galleria Patinassa on isot ikkunat kadulle, joista voi varmistaa sisällä olijoiden määrän. Saatavilla on käsidesiä ja tarvittaessa myös maskeja. Näyttelyyn voi tutustua sopimuksen mukaan myös aukioloaikojen ulkopuolelta.


Galleria


Näyttelytila on kooltaan n. 40 m² sisältäen galleriakiskoja 16 m ja ikkunatilaa 12,5 m. Tilaan kuuluu pieni alle 1 m² kassakaappi. Huonekorkeus on 2,65 m. Tila on avara ja hyvin valoisa.

Näyttelyn kesto
Näyttelyiden kesto on kuukausi. Rakentaminen alkaa ko. kuukauden ensimmäisestä torstai-iltapäivästä alkaen. Lehdistötilaisuus järjestetään perjantaisin ennen avajaisia. Näyttelyt päättyvät keskiviikkoon joko neljän tai viiden viikon kuluttua näyttelyn alkamisesta, riippuen kustakin kuukaudesta.

Vuokra ja kulut
Galleria Patinan näyttelykorvaus on 800 € + alv 24%, yhteensä 992 €. Vuokra maksetaan näyttelykuukauden alussa ennen näyttelyn ripustusta. Täyden palvelun pakettihinta on 1290 € (sis. alv 24%), joka sisältää vuokran lisäksi avajaistarjoilut 70 henkilölle (viinit, alkoholittoman juoman ja avajaistarjoilun), julisteet (10 kpl A4 ja 2 kpl A3 gallerian omaan ulkomainos-standiin) sekä näyttelyn rakentamisen.

Näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä.
Myyntiprovisio on 35 %, joka sisältää alv. 24 %. Galleria Patina hoitaa päivittäisen valvonnan, esittelyn, myynnin ja siivouksen sekä avajaiskutsun lähettämisen ja markkinoinnin omissa sähköisissä medioissaan.

Aukioloajat
Galleria Patina on auki normaalisti ma-pe klo 10-17 ja la 10-14. Galleriaan on asiakkailta vapaa pääsy. Patina päättää omien käytäntöjensä mukaan näyttelyn aikaisten pyhien, arkipyhien ja aattojen aukioloajoista. Patina on suljettu lauantaisin kesä-, heinä- ja elokuun ajan. Eritysaukioloajoista mahdollisten myynti- ja kulttuuritapahtumien aikana sovitaan tapauskohtaisesti.

Näytteilleasettaja vastaa
- töiden kuljetuksista, pakkaamisesta ja vakuuttamisesta
- näyttelyn ripustuksesta ja purkamisesta
- näyttelyjulisteiden (A4), kutsukorttien painatus- ja postituskustannuksista ja avajaistarjoilun kustannuksista
- töiden poisviennistä sovittuna purkuajankohtana.

Avoin näyttelyhaku


Galleria Patinaan haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee olla seuraavat tiedot:

  • CV ja hakijan yhteystiedot
  • Näyttelytöiden tekniikka ja teoskuvia viimeisistä töistä
  • Toivottu näyttelyn ajankohta
  • Näyttelysuunnitelma

Lisätietoja: pipa@kehystamopatina.fi