parallax background

Galleria Patina on valoisa, avara yli 40-neliöinen näyttelytila Kehystämö Galleria Patinan yhteydessä. Patina on persoonallinen, boheemi ja tunnelmallinen taiteen paikka.


Vaihtuvat näyttelymme ovat myyntinäyttelyitä. Välitämme näyttelyissä olevia töitä näyttelyn ajan sekä sopimuksen mukaan näyttelyn jälkeen. Näyttelyt ovat avoinna Kehystämö Galleria Patinan aukioloaikojen mukaisesti (ma - pe 10-17, la 10-14). Näyttelyihin on aina vapaa pääsy.

Perinteisiksi on muodostunut JOULUSALONKI ja kesällä ATELJEEN AARTEET ja NAIVISTITAITEEN myyntinäyttely.

Joulusalonki
Joulusalonki esittelee taiteen lisäksi suomalaista ja afrikkalaista taidekäsityötä sekä värikkäitä sisustustuotteita.
Ateljeen aarteet
Iso joukko suomalaisia taiteilijoita esittelee töitään monen vuoden ajalta ja sieltä voi löytää todellisia taideaarteita joka makuun.
Naivistitaide
Kesänäyttely esittelee eturivin taiteilijoita eripuolilta Suomea.Galleriassa juuri nyt:

Etäisyyksiä - Distances

Ilpo Soikkeli & Elina Laine

4.5.-5.6.2024

Etäisyyksiä -näyttelyn idea on jatkoa ensimmäiselle taiteilijasisarusten yhteisnäyttelylle ”Matkalla” Galleria Patinassa alkuvuodesta 2021. Matkalla-näyttely koostui Elina Laineen maalauksista ja Ilpo Soikkelin valokuvista. Näyttelyn myötä ihmeteltiin kuljettua elämän matkaa Elinan 50-vuotispäivästä inspiroituneina. Noin yhdeksän kuukauden kuluttua Galleria Patinan Etäisyyksiä - Distances -näyttelyssä vietetään Ilpon 60-vuotispäivää ja kuljetut matkat, koetut etäisyydet sekä elämänkokemuksen sävyttämät mielenmaisemat ihmetyttävät päivä päivältä enemmän.

Valokuvaaminen ja maalaaminen ovat olleet sisarusten henkireikä jo kouluajoista lähtien. Näyttelyssä on esillä kapalevylle vedostettuja väri- ja mustavalkovalokuvia vuosilta 2020-2024 sekä erikokoisia akryyli- ja öljyvärimaalauksia vuosilta 2023-2024. Sekä valokuvien että maalauksien kantavana teemana on etäisyys, joka voi olla niin fyysistä, henkistä kuin ajallistakin - mittavaa tai lähes olematonta. Teokset ovat mielenmaisemia, eivät kronologista henkilöhistoriaa.