parallax background

Galleria Patina on valoisa, avara yli 40-neliöinen näyttelytila Kehystämö Galleria Patinan yhteydessä. Patina on persoonallinen, boheemi ja tunnelmallinen taiteen paikka.


Vaihtuvat näyttelymme ovat myyntinäyttelyitä. Välitämme näyttelyissä olevia töitä näyttelyn ajan sekä sopimuksen mukaan näyttelyn jälkeen. Näyttelyt ovat avoinna Kehystämö Galleria Patinan aukioloaikojen mukaisesti (ma - pe 10-17, la 10-14). Näyttelyihin on aina vapaa pääsy.

Perinteisiksi on muodostunut JOULUSALONKI ja kesällä ATELJEEN AARTEET ja NAIVISTITAITEEN myyntinäyttely.

Joulusalonki
Joulusalonki esittelee taiteen lisäksi suomalaista ja afrikkalaista taidekäsityötä sekä värikkäitä sisustustuotteita.
Ateljeen aarteet
Iso joukko suomalaisia taiteilijoita esittelee töitään monen vuoden ajalta ja sieltä voi löytää todellisia taideaarteita joka makuun.
Naivistitaide
Kesänäyttely esittelee eturivin taiteilijoita eripuolilta Suomea.

LUONTO HUOMENNA – 3.3.-5.4.2023Luonto Huomenna -näyttely tuo yhteen kuuden taiteilijan näkökulmia luonnosta. Upeiden, eri tekniikoilla toteutettujen teosten kautta näyttely heijastelee suhdettamme luontoon sekä eläimiin. Samalla näyttely herättelee pohtimaan luonnon tulevaisuutta - sen huomista: millainen suhteemme luontoon tulee olemaan tulevaisuudessa ja miten siihen kannattaisi suhtautua? Miltä luonto ylipäätään näyttää? Heijasteleeko se nykyhetkeä ja millä tavalla?

Mukana olevat taiteilijat ovat: Pekka Anttila, Camilla Fjäder, Juha Isometsä, Marianne Kantanen, Tarja Pitkänen sekä Paavo Stenius.

Tervetuloa juhlistamaan näyttelyä kanssamme!
Avajaisia vietetään pe 3.3. klo 17–19!

Pekka Anttila on tehnyt taidetta noin 35 vuotta ja pitänyt vuosien varrella säännöllisesti näyttelyitä. Hän tekee ensisijaisesti figuratiivisia akryyli- ja akvarellimaalauksia sekä lisäksi veistoksia pääasiassa puusta. Anttila asuu Laukaassa, jossa myös hänen ateljeensa ja galleriansa sijaitsee.

Camilla Fjäder maalaa semirealistisia, mystistä tarinallisuutta huokuvia tauluja käyttäen sekä akryyli- että öljymaalia. Muusana toimii luonto ja taide käsittelee usein ihmisten suhdetta ja vaikutusta siihen. Camilla jakaa myös taiteellista ja luonnonläheistä elämäänsä metsän keskellä eläinkatraansa kanssa sosiaalisessa mediassa.

Juha Isometsä on tehnyt grafiikkaa parikymmentä vuotta. Kuvien aiheet löytyvät usein hyvin arkisista esineistä ja asioista, mutta lähestymiskulmat hän pyrkii pitämään uusina ja löytää niihin usein myös humoristisen otteen. Aiheet kehittyvät pilke silmäkulmassa ja jos katsojan suupielet saa kohoamaan tai mielen hetkeksi vapaaksi arkisesta suorittamisesta, on työ osunut maaliin.

Marianne Kantasen rakkaus luontoon ja eläimiin on syttynyt jo lapsuudessa. Useimmissa teoksissa eläin on jollain tavalla läsnä ja näin on myös näyttelyssä esillä olevissa maalauksissa. Kantanen maalaa realististen muotokuvien lisäksi myös naivistisempaa tyyliä. Hän toivoo Luonto huomenna -näyttelyteosten herättävän ajattelemaan luonnon tulevaisuutta, sen kauneutta, mutta myös haavoittuvuutta.

Tarja Pitkänen maalaa vesivärikuvia märkää märälle -tekniikalla vaakasuoralla tasolla. Kuvien näkyvänä muotona ovat luonnon yksityiskohdat, joihin ihminenkin kuuluu fyysisenä ja henkisenä olentona. Henkisesti ja eettisesti kehittyvä ihminen on osa elämän kiertokulkua maapallolla. Ikuisuuskysymyksenä taiteilijalla kuitenkin on se, mistä kuvat lopulta tulevat? Mitä on kuvan ja näkyvän maailman takana? Ovatko näkyvä ja näkymätön yhtä aikaa, sisäkkäin?

Paavo Stenius maalaa öljyväreillä värikkäitä maalauksia luonnosta ja eläimistä. Useat työt ovat saaneet alkunsa metsissä niin kesällä kuin talvellakin. Taiteilija on maalannut paljon Saksassa ja Italiassa, mutta maalaaminen on myös mieluista omassa puutarhassa sekä kotimaisemissa Jyväskylässä Vaajakoskella, jonka lähiluonto onkin ollut inspiraationa jo pitkän maalariuran ajan.

Ullan viimeinen toive 14.2. - 28.2.2023

Ullan viimeinen toive - hyväntekeväisyystapahtuma ti 14.2. klo 12-17!

Edesmenneen ystäväni farmaseutti Ulla Virran viimeisiä toiveita oli tukea tyttöjen koulutusta Tansaniassa.

Hyväntekeväisyystapahtuma oli Ullan idea ja myytävät tavarat ovat hänen perintönsä tytöille. Myynnissä tulee olemaan muun muassa taidetta, suomalaista designia, koriste-esineitä sekä muutamia valittuja paloja Ullan garderobista, joiden tuotto käytetään lyhentämättömänä koulutuksen tukemiseen.

Ulla tuki kanssani vuosia Zianahin, Leilan, Tunun, Agnesin, Evanian ja Glaudian koulunkäyntiä Mufindin alueella.

Tule kanssamme juhlistamaan tätä ihanaa tapahtumaa ystäväsi kanssa ystävänpäivänä 14.2 klo 12-17!

Hyväntekeväisyystapahtuma kestää kokonaisuudessaan 14.2.-28.2. välisen ajan. Jos haluat olla osa Ullan tapahtumaa ja tukea ostamalla jotain, saat tavaran heti mukaasi!

Tervetuloa!

Tansanialaisia tuotteita & värikästä taidetta 1.1.-14.2.

Patina esittelee tuulahduksia Tansaniasta! Tammikuun näyttelyssä esillä on paljon taidetta sekä tansanialaisia tuotteita, joiden tuotto käytetään lyhentämättömänä Mufindin alueen lasten koulutuksen tukemiseen. Tuotteisiin lukeutuu mm. käsintehtyjä koreja ja koruja sekä Neema Craftsin pussukoita, pehmoeläimiä ja viirejä.

Tervetuloa ihastumaan taiteeseen, väreihin sekä käsityönä tehtyihin tansanialaisiin tuotteisiin!

Patinan Joulusalonki 7.11.-30.12.

Patinan perinteinen Joulusalonki on avautunut! Joulusalonki esittelee suomalaista taidetta sekä kauniita joulutuotteita afrikkalaisella twistillä.

Tämän joulusesongin taiteilijat ovat:
Maria Pihl, Kikka Nyrén, Heli Väisänen, Ritva Korhonen, Virpi Salo, Pekka Anttila, Katja Mesikämmen, Sari Pelho sekä Lauantaitaiteilija.

Lisäksi salongista löytyy paljon käsityötuotteita Tansaniasta, Art Anttilan saippuoita, Desicon kynttilöitä, joulukortteja sekä laaja valikoima erilaisia joulupalloja, tottakai! Kaiken tämän ihanuuden lisäksi yrittäjä Ella on tehnyt nahkakantisia muistikirjoja hyväntekeväisyysmyyntiin. Muistikirjoista otetaan myös tilauksia vastaan.

Järjestämme jouluisen hyväntekeväisyystempauksen perjantaina 18.11. klo 12-18 ! Tapahtumassa myymme kuumaa glögiä ja herkkuja, joiden tuoton käytämme Mufindin lasten koulupukuihin. Lämpimästi tervetuloa Patinaan nauttimaan taiteesta, afrikkalaisista tuotteista ja joulutunnelmasta!

Kassakaapin Kätköistä 7.10.-2.11.

Kassakaapin kätköistä -näyttelyssä ovat mukana 8 upeaa taiteilijaa: Essi Peltonen, Päivi Meriläinen, Susanna Seriola-Vesa, Laura Pohjonen, Elina Luukanen, Inari Krohn, Mari Arvinen, Leena Talvitie.

Mukana on niin uudempia kuin vanhempiakin töitä; grafiikkaa, maalauksia ja vedoksia. Monet teoksista tulevat olemaan ensimmäistä kertaa Patinan näyttelyssä esillä!

Tule perjantaina 7.10. klo 16-20 nauttimaan taiteesta ja kahviosta! Kahvion tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyysprojektiimme eli Mufindin alueen lasten koulutuksen tukemiseen. Samalla voi tutustua Valon kaupunkiin, joka päättyy 8.10.!

Taide Kiertoon - 10.9.-5.10.2022

Taide Kiertoon -näyttely on täällä taas!

Jo perinteeksi muodostunut Taide Kiertoon -näyttely kokoaa galleriaan uutta kotia etsiviä teoksia. Toisille tarpeettomat teokset saavat näin mahdollisuuden löytää tiensä uusille omistajille ja olla toisille aarteita! Kuvataiteilija ja taidekriitikko Hannu Castrén on arvioinut kaikki mukana olevat teokset. Näyttelyssä on tänä vuonna esillä maalauksia, grafiikkaa sekä akvarelleja.

Annetaan yhdessä taiteelle uusi koti ❤️

Galleria


Näyttelytila on kooltaan n. 40 m² sisältäen galleriakiskoja 16 m ja ikkunatilaa 12,5 m. Tilaan kuuluu pieni alle 1 m² kassakaappi. Huonekorkeus on 2,65 m. Tila on avara ja hyvin valoisa.

Näyttelyn kesto
Näyttelyiden kesto on kuukausi. Rakentaminen alkaa ko. kuukauden ensimmäisestä torstai-iltapäivästä alkaen. Lehdistötilaisuus järjestetään perjantaisin ennen avajaisia. Näyttelyt päättyvät keskiviikkoon joko neljän tai viiden viikon kuluttua näyttelyn alkamisesta, riippuen kustakin kuukaudesta.

Vuokra ja kulut
Galleria Patinan näyttelyistä peritään näyttelyvuokraa, joka on 800 € + alv 24%, yhteensä 992 €. Vuokra maksetaan näyttelykuukauden alussa ennen näyttelyn ripustusta. Täyden palvelun pakettihinta on 1290 € (sis. alv 24%), joka sisältää vuokran lisäksi avajaistarjoilut 70 henkilölle (viinit, alkoholittoman juoman ja avajaistarjoilun), julisteet (10 kpl A4 ja 2 kpl A3 gallerian omaan ulkomainos-standiin) sekä näyttelyn rakentamisen.

Näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä.
Myyntiprovisio on 35 %, joka sisältää alv. 24 %. Galleria Patina hoitaa päivittäisen valvonnan, esittelyn, myynnin ja siivouksen sekä avajaiskutsun lähettämisen ja markkinoinnin omissa sähköisissä medioissaan.

Aukioloajat
Galleria Patina on auki normaalisti ma-pe klo 10-17 ja la 10-14. Galleriaan on asiakkailta vapaa pääsy. Patina päättää omien käytäntöjensä mukaan näyttelyn aikaisten pyhien, arkipyhien ja aattojen aukioloajoista. Patina on suljettu lauantaisin kesä-, heinä- ja elokuun ajan. Eritysaukioloajoista mahdollisten myynti- ja kulttuuritapahtumien aikana sovitaan tapauskohtaisesti.

Näytteilleasettaja vastaa
- töiden kuljetuksista, pakkaamisesta ja vakuuttamisesta
- näyttelyn ripustuksesta ja purkamisesta
- näyttelyjulisteiden (A4), kutsukorttien painatus- ja postituskustannuksista ja avajaistarjoilun kustannuksista
- töiden poisviennistä sovittuna purkuajankohtana.

Avoin näyttelyhaku


Galleria Patinaan haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee olla seuraavat tiedot:

  • CV ja hakijan yhteystiedot
  • Näyttelytöiden tekniikka ja teoskuvia viimeisistä töistä
  • Toivottu näyttelyn ajankohta
  • Näyttelysuunnitelma

Lisätietoja: sanni@kehystamopatina.fi