parallax background

Galleria Patina on valoisa, avara yli 40-neliöinen näyttelytila Kehystämö Galleria Patinan yhteydessä. Patina on persoonallinen, boheemi ja tunnelmallinen taiteen paikka.


Vaihtuvat näyttelymme ovat myyntinäyttelyitä. Välitämme näyttelyissä olevia töitä näyttelyn ajan sekä sopimuksen mukaan näyttelyn jälkeen. Näyttelyt ovat avoinna Kehystämö Galleria Patinan aukioloaikojen mukaisesti (ma - pe 10-17, la 10-14). Näyttelyihin on aina vapaa pääsy.

Perinteisiksi on muodostunut JOULUSALONKI ja kesällä ATELJEEN AARTEET ja NAIVISTITAITEEN myyntinäyttely.

Joulusalonki
Joulusalonki esittelee taiteen lisäksi suomalaista ja afrikkalaista taidekäsityötä sekä värikkäitä sisustustuotteita.
Ateljeen aarteet
Iso joukko suomalaisia taiteilijoita esittelee töitään monen vuoden ajalta ja sieltä voi löytää todellisia taideaarteita joka makuun.
Naivistitaide
Kesänäyttely esittelee eturivin taiteilijoita eripuolilta Suomea.

ATELJEEN AARTEET -näyttely 5.5.-7.6.2023Perinteinen Ateljeen Aarteet -ryhmänäyttely aukeaa pe 5.5. Avajaisia vietetään klo 17-19!

Ateljeen Aarteet -näyttely avautuu taas. Yhteensä 8 taiteilijan teoksia on ihailtavana Galleria Patinassa toukokuusta kesäkuun alkuun saakka. Ripustus on tuttuun tapaan runsas. Näyttelystä löytyy niin uusia kuin vanhojakin teoksia, joita on toteutettu monipuolisesti eri tekniikoin. Ostetun teoksen saa heti mukaansa ja näin näyttely elää koko ajan!

Tänä vuonna mukana olevat taiteilijat ovat:
Elina Laine, Kristiina Lähteenmäki-Hein, Outi Markkanen, Tiina Pitko, Risto Puutio, Pipa Rauhamäki, Maarit Siltamäki sekä Ilpo Soikkeli.

Avajaiset järjestetään perjantaina 5.5. klo 17–19. Tervetuloa löytämään taideaarteita! 🧡

Väristä Väriin – 6.4.-3.5.2023Väristä Väriin -näyttely esittelee huikean keväisen väripaletin!

Näyttelyssä mukana olevien viiden taiteilijan värikkäät teokset sisältävät paljon iloa ja energiaa. Haluamme, että Väristä Väriin -näyttelymme auttaa karistelemaan pitkän talven kannoilta ja herättelee uuteen kevääseen. Otetaanko värit yhdessä vastaan?

Mukana olevat taiteilijat ovat: Eeva Forsström, Jaana Kangas, Tuija Nieminen, Minja Revonkorpi sekä Eija Voutilainen.

LUONTO HUOMENNA – 3.3.-5.4.2023Luonto Huomenna -näyttely tuo yhteen kuuden taiteilijan näkökulmia luonnosta. Upeiden, eri tekniikoilla toteutettujen teosten kautta näyttely heijastelee suhdettamme luontoon sekä eläimiin. Samalla näyttely herättelee pohtimaan luonnon tulevaisuutta - sen huomista: millainen suhteemme luontoon tulee olemaan tulevaisuudessa ja miten siihen kannattaisi suhtautua? Miltä luonto ylipäätään näyttää? Heijasteleeko se nykyhetkeä ja millä tavalla?

Mukana olevat taiteilijat ovat: Pekka Anttila, Camilla Fjäder, Juha Isometsä, Marianne Kantanen, Tarja Pitkänen sekä Paavo Stenius.

Tervetuloa juhlistamaan näyttelyä kanssamme!
Avajaisia vietetään pe 3.3. klo 17–19!

Ullan viimeinen toive 14.2. - 28.2.2023

Ullan viimeinen toive - hyväntekeväisyystapahtuma

Edesmenneen ystäväni farmaseutti Ulla Virran viimeisiä toiveita oli tukea tyttöjen koulutusta Tansaniassa.

Hyväntekeväisyystapahtuma oli Ullan idea ja myytävät tavarat ovat hänen perintönsä tytöille. Myynnissä tulee olemaan muun muassa taidetta, suomalaista designia, koriste-esineitä sekä muutamia valittuja paloja Ullan garderobista, joiden tuotto käytetään lyhentämättömänä koulutuksen tukemiseen.

Ulla tuki kanssani vuosia Zianahin, Leilan, Tunun, Agnesin, Evanian ja Glaudian koulunkäyntiä Mufindin alueella.

Tule kanssamme juhlistamaan tätä ihanaa tapahtumaa ystäväsi kanssa ystävänpäivänä 14.2 klo 12-17!

Hyväntekeväisyystapahtuma kestää kokonaisuudessaan 14.2.-28.2. välisen ajan. Jos haluat olla osa Ullan tapahtumaa ja tukea ostamalla jotain, saat tavaran heti mukaasi!

Galleria


Näyttelytila on kooltaan n. 40 m² sisältäen galleriakiskoja 16 m ja ikkunatilaa 12,5 m. Tilaan kuuluu pieni alle 1 m² kassakaappi. Huonekorkeus on 2,65 m. Tila on avara ja hyvin valoisa.

Näyttelyn kesto
Näyttelyiden kesto on kuukausi. Rakentaminen alkaa ko. kuukauden ensimmäisestä torstai-iltapäivästä alkaen. Lehdistötilaisuus järjestetään perjantaisin ennen avajaisia. Näyttelyt päättyvät keskiviikkoon joko neljän tai viiden viikon kuluttua näyttelyn alkamisesta, riippuen kustakin kuukaudesta.

Vuokra ja kulut
Galleria Patinan näyttelyistä peritään näyttelyvuokraa, joka on 800 € + alv 24%, yhteensä 992 €. Vuokra maksetaan näyttelykuukauden alussa ennen näyttelyn ripustusta. Täyden palvelun pakettihinta on 1290 € (sis. alv 24%), joka sisältää vuokran lisäksi avajaistarjoilut 70 henkilölle (viinit, alkoholittoman juoman ja avajaistarjoilun), julisteet (10 kpl A4 ja 2 kpl A3 gallerian omaan ulkomainos-standiin) sekä näyttelyn rakentamisen.

Näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä.
Myyntiprovisio on 35 %, joka sisältää alv. 24 %. Galleria Patina hoitaa päivittäisen valvonnan, esittelyn, myynnin ja siivouksen sekä avajaiskutsun lähettämisen ja markkinoinnin omissa sähköisissä medioissaan.

Aukioloajat
Galleria Patina on auki normaalisti ma-pe klo 10-17 ja la 10-14. Galleriaan on asiakkailta vapaa pääsy. Patina päättää omien käytäntöjensä mukaan näyttelyn aikaisten pyhien, arkipyhien ja aattojen aukioloajoista. Patina on suljettu lauantaisin kesä-, heinä- ja elokuun ajan. Eritysaukioloajoista mahdollisten myynti- ja kulttuuritapahtumien aikana sovitaan tapauskohtaisesti.

Näytteilleasettaja vastaa
- töiden kuljetuksista, pakkaamisesta ja vakuuttamisesta
- näyttelyn ripustuksesta ja purkamisesta
- näyttelyjulisteiden (A4), kutsukorttien painatus- ja postituskustannuksista ja avajaistarjoilun kustannuksista
- töiden poisviennistä sovittuna purkuajankohtana.

Avoin näyttelyhaku


Galleria Patinaan haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee olla seuraavat tiedot:

  • CV ja hakijan yhteystiedot
  • Näyttelytöiden tekniikka ja teoskuvia viimeisistä töistä
  • Toivottu näyttelyn ajankohta
  • Näyttelysuunnitelma

Lisätietoja: sanni@kehystamopatina.fi