Tarjoamme persoonallista kehystysalan palvelua Jyväskylän keskustassa. Vuonna 2006 perustettu yritys on uusien tietojen ja taitojen ammattitaitoinen kehystämö.


Patinan henkilökunta on kouluttautunut kehystämiseen ja omaa alalta pitkän työkokemuksen. Kehystämme ammattitaidolla niin akvarellit, grafiikat, maalaukset, valokuvat, julisteet, käsityöt kuin myös muistoesineet konservoivasti vitriinikehyksiin. Vitriinikehyksiin voi laittaa suojaan esimerkiksi rakkaan nallen, mitalit tai palkintolusikat. Vain mielikuvitus on rajana. Teemme tilauksesta mittojen mukaan sisustuspeilejä kodin kaikkiin tiloihin.

Valikoimissamme ovat VanillaFlyn tapetit ja piensisustustavarat, Rust-Oleum Chalk ympäristöystävälliset spraymaalit sekä STAS taulujen ripustuskiskot.

Tervetuloa tutustumaan!


Keski-Suomen Mestarikilta on nimennyt Ella Hirsiahon vuoden 2018 Mestariksi. Yrittäjän ammattitaidon takana on taidekehystäjäartesaanin tutkinto 2005, paperiartesaanitutkinto 2006, näyttötutkintomestari 2007, yrittäjän ammattitutkinto 2010, Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto 2016, Käsityömestarin erikoisammattitutkinto 2021 sekä kehystysalan työkokemusta vuodesta 2003 alkaen. Ammattitaitoaan Ella on syventänyt käymällä mm. vitriinikehystämisen-, kultauksen- ja valoaukkopahvin (paspis) koristelun erikoiskursseilla.


Ideoita ja esimerkkejä kehystysvaihtoehdoista


Kehystämisen tarkoitus on rajata teos irti seinäpinnasta. Hyvin valitun kehyksen kanssa teos on onnistunut ja harmoninen kokonaisuus eikä kilpaile kehyksen kanssa. Lisäksi kehys sekä tarvittaessa lasi suojaa teosta lialta ja pölyltä.

Patinan kehysvalikoimassa suurin osa on kotimaista puukehyslistaa useissa eri värisävyissä, sekä espanjalaisia ja italialaisia malleja. Patinan kehyslistavalikoima uudistuu kokoajan.

Jos mallistosta ei löydy sopivaa, teemme tilauksesta uniikkeja kehyksiä maalaamalla, pinnoittamalla ja patinoimalla aina työhön sopivaksi. Kehyksissämme löytyy laaja valikoima aina kotisi tyyliin räätälöitynä.

Taululasia on saatavana kirkas FLOAT-lasi, huippulaatuinen UV-suojattu, 70%, Artglass ja mattalasia sekä tilauksesta 99 % UV-suojan antavaa Artglass taidelasia.

Meiltä löydät myös STAS-ripustuskiskot asennuspalveluineen!

Teosta suojaava ja rajaava pahvi on nimeltään valoaukkopahvi. Yleisemmät käyttönimet ovat paspartuuri, paspa, paspis, jotka pohjautuvat ranskankielisestä nimestä passepartout (suom. "sopii kaikkialle").

Paspartuurivalikoimassa on yli 50 eri värisävyä ja täysin happo- ja ligniinivapaita museolaatuisia sekä pH-neutraaleja pahveja. Kehystämö Patinan erikoisuutena ovat paspisleikkurin ansiosta erikoiset muodot ja koristekulmat paspiksessa.

Käytössämme on tietokoneohjattu paspisleikkuri Gunnar, jolla saamme pyöreän ja terävän muodon yhtä aikaa paspisaukkoon koristeelliseksi viistoreunaksi. Teemme erikoispaspiksia kuten tupla-, tripla-, tai jopa seitsemän kerroksisen aukotuksen tai moniaukko-, ovaali-, foto-, v-ura-paspiksen. Paspikseen voidaan lisätä myös työtä korostamaan erillinen ripsilista tai viistokoroke, jotka sijoitetaan paspiksen ja työn väliin.

Taustapahvivalikoimiin kuuluu mm. ligniini- ja happovapaa Mikrowell-pahvi.