parallax background

Aiemmat näyttelyt

pe 30.4.2021 Afrikkalainen basaari Patinan lipan alla

Ellan toinen koti sijaitsee Tansaniassa. Mufindin orpokylän lapset sulattivat Ellan sydämen vuonna 2018 ja siitä asti hän on tehnyt kylän kanssa yhteistyötä ja auttanut parhaansa mukaan. Ellan ja muiden suomalaisten hyväntekeväisyystyöntekijöiden toimesta lapset ovat saaneet konkreettista apua. Koulutarvikkeita, vaatteita ja arjen olennaisia tavaroita on hankittu ja keräys jatkuu. Auttaminen ei kohdistu pelkästään Mufindiin, naapurissa sijaitsevassa Ludilon kylässä Ella käy myös auttamassa ja on rakennuttanut talon neljälle sisarukselle.

Vappuaattona perjantaina 30.4. klo 12-17 Patinan lipan alle rakentuu afrikkalainen basaari. Basaarissa on myynnissä mm. tansanialaisia koreja ja koruja, vaatteita, taidetta, kirpputorituotteita sekä tietysti simaa ja munkkeja vapun kunniaksi! Kaikki basaarin tuotot menevät Mufindin ja Ludilon lasten ja nuorten hyväksi.

Toivomme, että käytät basaariostoksia maksaessasi Mobile Pay:tä tai käteistä. Voit auttaa myös lahjoittamalla rahaa suoraan. Keräysaika on 30.4. – 29.7.2021 ja keräykseen on pienkeräyslupa, nro: RA/2021/525

3.4.-5.5.2021 Ateljeen Aarteet - Mitä kaikkea?!

Perinteinen Ateljeen Aarteet - Mitä kaikkea?! -näyttely pidetään tänä vuonna huhtikuussa ja se avautuu lauantaina 3.4. kun 15 taiteilijaa tuo oman ateljeensa aarteita katselijoiden löydettäväksi galleria Patinaan. Näyttelyn ripustus on värikäs ja tiukka, mukana on niin uusia kuin vanhojakin eri tekniikoin toteutettuja teoksia, mm. maalauksia, grafiikkaa ja keramiikkaa. Ostetun teoksen asiakas saa heti mukaansa ja näin näyttely elää koko ajan.

Tänä vuonna mukana olevat taiteilijat ovat Ulla Aatinen, Pekka Anttila, Henna Cantrell, Hannu Castrén, Juha Isometsä, Eila Kinnunen, Maija Koponen, Panu Koskimies, Kadi Kurema, Niko Lindström, Sari Linna, Maria Phil, Minja Revonkorpi, Emilia Tulla ja Yrjö Varjanne.

Galleria Patinassa on isot ikkunat kadulle, joista voi varmistaa sisällä olijoiden määrän. Saatavilla on käsidesiä ja tarvittaessa myös maskeja. Näyttelyyn voi tutustua sopimuksen mukaan myös aukioloaikojen ulkopuolelta.

Tervetuloa!

6.- 31.3.2021 Andante – suomalaista grafiikkaa

Galleria Patinan maaliskuun näyttely esittelee laajan kattauksen klassista grafiikkaa tunnetuilta suomalaisilta taidegraafikoilta vuosilta 1981-2018. Mukana näyttelyssä ovat taiteilijat Inari Krohn, Elina Luukanen, Laura Pohjonen, Christina Snellman ja Seppo Tamminen.

5.2.- 3.3.2021 Matkalla

Matkalla -näyttely koostuu Elina Laineen maalauksista ja piirustuksista, sekä Ilpo Soikkelin valokuvista.

Matkalla näyttely kertoo sekä fyysisestä matkanteosta, että omaan taiteilijuuteen johtavasta tiestä, sen etsimisestä ja siihen liittyvästä kasvamisesta. Kaikki on jollakin tavalla matkalla: elämä, luonto, vesi, aika, ihminen ajatuksineen. Matkalla kulkiessa täytyy välillä pysähtyä ja tarkastella millä tiellä on, mihin suuntaan on kasvanut ja mitä on saanut aikaan. Matka jättää aina jäljen paitsi matkalla olijaan, myös hetkeen ja paikkaan missä matka tapahtuu.

Laineen teoksissa näkyy ennen kaikkea kokeilevuus. Kiinnostuksen kohteena on erityisesti vahva viiva, valon ja varjon leikki, sekä muotojen ja värien tasapaino. Soikkelia kiehtoo vastavalon vaikutus ja liikkeen sekä liikkeen suunnan vangitseminen. Mustavalkokuva tuntuu kaikkein omimmalta kuvaamisen alueelta myös digiaikana.

Laine ja Soikkeli ovat sisaruksia ja näyttely on järjestetty Laineen 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

9.1.-3.2.2021 Kehysten kertomaa

Erilaiset muistoesineet unohtuvat usein piirongin laatikon pohjalle tai varaston pimentoon, mutta entäpä, jos kehystäisit ne upeaksi sisustuselementiksi? Perinteisesti kehyksellä viimeistellään, rajataan ja suojataan taideteos, nyt Patinan tammikuun näyttely esittelee lukuisia erilaisia mahdollisuuksia kehystää esimerkiksi isoisältä saatu taskukello tai isotädin ihana rintakoru – näin voit ottaa ne osaksi kodin sisustusta tai tehdä niistä persoonallisen lahjan seuraaville sukupolville.

Tervetuloa Kehysten kertomaa -näyttelyyn ja löytämään uusia ideoita tärkeiden muistojen kehystämiseen ja esille laittamiseen. Osa näyttelyn kehystysmalleista sisältöineen on myös myynnissä näyttelyn ajan 9.1. - 3.2.2021. Lisää kehystysideoita Kalaliike Mäkisen näyteikkunasta kadun toiselta puolelta.