Ullan viimeinen toive

Ullan viimeinen toive 14.2. - 28.2.2023.


Edesmenneen ystäväni farmaseutti Ulla Virran viimeisiä toiveita oli tukea tyttöjen koulutusta Tansaniassa.

Hyväntekeväisyystapahtuma oli Ullan idea ja myytävät tavarat ovat hänen perintönsä tytöille. Myynnissä on muun muassa taidetta, suomalaista designia, koriste-esineitä sekä muutamia valittuja paloja Ullan garderobista, joiden tuotto käytetään lyhentämättömänä koulutuksen tukemiseen.

Hyväntekeväisyystapahtumaan sain luvan Ullan perheeltä ja heidän apunsa järjestelyissä on ollut korvaamatonta. Alla vielä Ullan veljentyttären terveiset.Ullan veljentyttären terveiset 14.2.2023


Hyvät ”Ullan viimeinen toive” -hyväntekeväisyysnäyttelyn avajaisvieraat!

Lämmin tervehdykseni teille Vaasasta! Olisin erittäin mielelläni tänään, juuri nyt, fyysisesti kanssanne Patinassa, mutta arki valitettavasti pidättelee minua täällä länsi-rannikolla.

Tasan kaksi kuukautta sitten, joulukuun 14.päivä, tätini Ulla Hannele Virta olisi täyttänyt 70 vuotta. Hän ei kuitenkaan ehtinyt, vaan nukkui pois edellisenä päivänä. Vain kolmisen viikkoa sen jälkeen, kun oli saanut diagnoosin vakavasta sairaudesta ja tiedon, ettei mitään ole tehtävissä.

Olen iloinen, että ehdin jutella hänen kanssaan tärkeät asiat läpi ja sairaalassa Ulla sanoi minulle myös sanat, joiden vuoksi tänään vietetään avajaisia. ”Tee Milla jotakin niiden tyttöjen eteen -tarkoittaen Tansanian tyttöjä- , myy vaikka mun tauluja”. Ulla ehti yhdistää minut ja ystävänsä Ella Hirsiahon, Patinan hurmaavan omistajattaren. Sairaalassa kohtasimme ensimmäistä kertaa äärimmäisen surullisen tilanteen äärellä ja sitten kun aika myöhemmin oli, tiesin, että Ella on oikea henkilö toteuttamaan tämä hyväntekeväisyystapahtuma.

Tätini oli suuri esteetikko. Nainen, joka rakasti kauneutta ja arvosti huolellisesti harkittuja yksityiskohtia. Patinassa esillä olevat esineet -taide, koristeet, korut, vaatteet- kertovat Ullan tarinaa, mutta ovat nyt valmiita tuottamaan iloa, valoa ja antamaan energiaa seuraaville omistajille. Ja samalla auttamaan Zianahia, Leilaa, Tunua, Agnesia, Evania ja Glaudiaa kohti aurinkoisempaa tulevaisuutta. Äärimmäisen köyhissä oloissa näiden tyttöjen valmistuminen ammattiin tuottaa suuret positiiviset kerrannaisvaikutukset ja vaikuttaa ison lapsijoukon selviytymiseen elämässä eteenpäin.

Kiitos Patina, kiitos Ella & tiimi ideoinnista ja toteutuksesta. Kiitos teille kaikille, jotka olette paikalla tänään. Kiitos Ulla.

Hyvää ystävänpäivää teille toivottaen
Milla Virta

Ullan muistolle. ❤️